Boeken

Ik schrijf boeken – of delen daarvan – op persoonlijke titel en in opdracht van derden als ‘ghostwriter'. 

Schrijfopdracht voor Irene Schoemakers?

Boek ‘De bezielde samenleving’ voor SBB

Dit boek is een uitgave van SBB en gaat over een leven lang ontwikkelen in het mbo. Het boek staat vol met interviews, feiten en cijfers en inspiratie voor het beroepsonderwijs en vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven (2018).

'Aantekeningen uit de praktijk’ voor Clifton Finance

Over opvolging, toezicht, financiering en fusies en overnames bij familiebedrijven.

Internationale ambities

In 2020 verscheen het boek Internationale ambities: een onderzoek naar 10 jaar internationaal ondernemen door Nederlandse familiebedrijven. Dit boek is geschreven in opdracht van adviesbureau Clifton Finance en hogeschool Windesheim.

Leerboek HRM

Het Leerboek HRM van Frits Kluytmans is de opvolger van Leerboek Personeelsmanagement dat al meer dan 25 jaar het standaardwerk is binnen het HRM-vakgebied. Ik herschreef de volledige tekst van deze nieuwe editie, zodat deze minder theoretisch en daardoor toegankelijker is voor de lezer.

Een Wasabi-peptalk; Veranderen geeft energie

Dit boekje is bedoeld als peptalk voor al die medewerkers die te maken hebben met veranderprocessen in hun organisatie. De auteur houdt aan de hand van een dialoog tussen twee vrienden de lezers een spiegel voor. Hij relativeert, inspireert en geeft moed.   

Stratego; the next level

In opdracht van de auteurs Monic Bührs en Elisa de Groot deed ik in 2011 de redactie van dit boek. Het is de opvolger van Stratego voor vrouwen. In dit boek staat het onderwerp macht centraal.

OP HAAR POST; Portretten van vrouwelijke topdiplomaten

De bijzondere ervaringen van 15 topvrouwen op gevoelige functies voor het eerst gebundeld in één boek. In dit boek beschrijf ik het leven van vrouwelijke Nederlandse ambassadeurs in onder meer Naïrobi, Paramaribo, Damascus, Accra, Miami en Amman. Een wereld die tot nu toe voor de meesten van ons gesloten bleef.

Stratego voor vrouwen

Ik schreef en redigeerde dit boek in opdracht van de auteurs Monic Bührs en
Elisa de Groot. Ik bedacht bruggetjes, stroomlijnde de teksten, verfijnde de structuur en verzorgde de interviews in het boek. Stratego voor vrouwen was een van de genomineerde boeken voor Managementboek van het Jaar (2007).

NU Juridisch; Profielboek Medewerker Human Resource Management

In opdracht van Noordhoff Uitgevers schreef ik samen met Fons Koopmans dit boek dat deel uitmaakt van de MBO-methode NU Juridisch. Deze methode is bedoeld voor de MBO-opleiding Juridisch Administratieve Beroepen. Het boek verscheen in 2016.

Dynamische wereldspelers

In opdracht van Capac produceerde Hesp & Robroek samen met mij dit boek. Dynamische wereldspelers vertelt over de overlevingsstrategieën van Nederlandse industriële bedrijven. Onderwerpen als globalisering, offshoring en flexibilisering komen uitgebreid aan de orde.

Authentiek leiderschap

In 2005 is het boek Authentiek leiderschap verschenen. Ik schreef de interviews met Sue Cheshire, Savitri McCuish en Joseph Jaworski.

Operationeel Personeelsmanagement

In 2004 verscheen de eerste druk van het boek Operationeel Personeelsmanagement; een praktische handleiding. Het boek biedt een praktisch overzicht van de meest belangrijke P&O-instrumenten. Het boek is bestemd voor zowel het hoger onderwijs als werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf. Ik schreef dit boek samen met Fons Koopmans. Inmiddels is de vijfde druk verschenen.

Fusies en overnames

In 2002 verscheen het boek Fusies en overnames, ontnuchterende analyses en ervaring uit de praktijk. Ik schreef dit boek samen met Maarten Vijverberg. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Bert Bakker.

Contentspecialist
Irene Schoemakers
schrijft ook: