Irene Schoemakers

Ik werk sinds 1990 als zelfstandig tekstschrijver en journalist. En altijd met veel plezier en inspiratie. In de loop der jaren schreef ik talloze artikelen, interviews, analyses en nieuwsberichten voor veel verschillende publicaties en opdrachtgevers. Mens, economie, arbeidsmarkt en organisatie vormen de belangrijkste thema's.

Irene Schoemakers schrijft whitepapers, content voor websites, ronde-tafel-verslagen en andere publicaties.

Veranderkunde

Na een driejarige opleiding aan het Lake-Sumter Community College in het Amerikaanse Florida, koos ik voor een studie arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1989 studeerde ik af op het onderwerp ‘veranderkunde'. Mijn afstudeerscriptie over interim-management schreef ik onder begeleiding van adviesbureau Boer & Croon.

Daarna ging ik als junior consultant aan de slag bij Boer & Croon, maar ik koos even later toch voor de vrijheid van het schrijversvak. Mijn werk gaat overigens verder dan schrijven alleen. Bedrijven schakelen mij ook in als interim-hoofdredacteur (onder andere voor Management Scope en Beste Werkgeversonderzoek), als creatieve buitenstaander of bij het uitdenken van concepten.

Opdrachtgevers zijn onder andere:

ABN Amro

Achmea

Allen & Overy

BDO Accountants

Bouwinvest

Clifton Finance

De Persgroep

FD Mediagroep

GVB Amsterdam

Happy Nurse

Het Financieele Dagblad

Het Juridisch Loket

Management Scope

Montemedia

Noordhoff Uitgevers

Olympia Uitzendbureau

Progress-PME

Proof Reputation

RIVM

Scope Publishing

Scripta Communicatie

Terriër media

Twijnstra Gudde

UVA Holding

VDS Training Consultants